Плеймейкърът на Тотнъм Кристиан Ериксен не възнамерява да напуска отбора по средата на настоящата кампания, твърди мадридското издание „АС”. Датският национал е наясно с интереса на Реал Мадрид, ала същевременно ще преследва и свои лични цели.

27-годишният играч има договор с „шпорите” до края на настоящата кампания, която на всичкото отгоре не върви никак добре. Лондончани се намират на 9-о място във временното класиране на Висшата лига, като миналата седмица претърпяха загуби с 2:7 от Байерн Мюнхен в Шампионската лига и 0:3 от Брайтън. Така тимът се намира на 13 точки зад лидера Ливърпул и атаката на титлата отново изглежда мираж.

Още от миналия сезон се говори, че Ериксен вече се цели в трансфер, който ще го изпрати в истински европейски гранд. Тотнъм на няколко пъти безуспешно се опита да поднови изтичащия му договор, а същевременно може би и изпусна момента да го продаде и да получи някакви пари за него.

Според „АС” през януари „шпорите” биха били готови да паднат до цена от 30 милиона паунда, но пък самият Ериксен няма интерес да прави зимен трансфер. Причината? След 6 месеца като свободен агент, за който няма бъде дължима трансферна сума, той би могъл да си договори далеч по-добри финансови условия, гарнирани с бонус за подписване контракт. Обичайна практика е такава премия да не бъде плащана накуп, а разсрочена към заплатата на футболиста за първите му 1-2 сезона в новия тим.

„АС” също така информира, че при последното преподписване с Тотнъм Ериксен се е съгласил да намали в известна степен заплатата си, но за сметка на това лондонският тим да се откаже от всякакви опции и „вратички” в контракта, чрез които може да удължи неговия срок (каквато е обичайната практика на боса Даниел Леви).