Последните две години Тотнъм не оползотвориха достатъчно добре трансферните прозорци и привлякоха едва четирима играчи. Това са рекордното попълнение Танги Ндомбеле от Лион, Джак Кларк от Лийдс Юнайтед, който бе върнат там под наем, за да натрупа игрови опит, Райън Сесеньон от изпадналия Фулъм, който в момента е контузен, както и Джовани Ло Селсо от испанския Бетис, който също е под наем за един сезон. Той също е контузен, но се очаква да се завърне в игра в края на този месец.

Малкото трансфери, които направиха „шпорите“ обаче се дължи и на това, че президентът Даниел Леви не отдели достатъчно пари за нови играчи, след като лондончани се преместиха на новия си стадион, а той струваше доста пари.

Това обаче се отразява и на качеството на игра на Тотнъм, а показателно за това е началото на този сезон. Те имат едва три победи, при толкова загуби и две равенства във Висшата лига, което до този момент им отрежда деветата позиция. В Шампионската лига положението също не е розово, като в своята група „шпорите“ са последни със само една точка от два мача.    

Затова мениджърът Маурусио Почетино е решил, че трябва да са раздели с част от своите играчи, за да може съставът да се освежи и да тръгне нагоре. Британският вестник „Times“ съобщава, че на петима футболисти вече се търсят нови клубове.

Първият в този списък е Кристиан Ериксен. Датчанинът е обект на интерес от клубове като Манчестър Юнайтед и Реал Мадрид. Договорът му с лондончани изтича през следващото лято и със сигурност отборът няма да иска да го изпусне без пари, затова ще иска да го продаде още през зимата.

Вторият е Ерик Дайър. Английският национал е изиграл само два мача през сезона и те бяха съкрушителни за Тотнъм – загубата от Колчестър за Карабао Къп и поражението от Брайтън през уикенда. Договорът му изтича през 2021 година. Очаква се клубът да поиска за него около 30 милиона евро.

Следващият играч в списъка е Серж Орие.  На котдивоареца също му липсват игрови минути и няма да е чудно, ако и самият той поиска да напусне лондончани. Проблемът е че с напускането на Киърън Трипиър в дясната зона на защитата останаха само Орие и младият Кайл Уолкър-Питърс. Договорът на бившият играч на ПСЖ изтича през 2022 година, а пазарната му цена е около 20 милиона евро.

Виктор Уаняма също е в списъка на евентуалните напускащи. Кениецът е изигра едва 24 минути през този сезон във Висшата лига, а в Шампионската лига няма нито една такава. Договорът му изтича през 2021 година и цената му е около 15 милиона евро.

Последният в този списък е Дани Роуз. Левият бек вече навърши 29 години и, макар че е титуляр в тима на Почетино, той все пак може да напусне, като отвори място за по-младия Бен Дейвис. Договорът на английския национал е до 2021 година, а пазарната му цена е около 30 милиона евро.

Интересното е, че в този лист от играчи липсва Тоби Алдервейрелд, който също е на прага от напускане. Същото важи и за Деле Али, който също има едва 30 минути в Премиър Лийг и потенциално може да се наложи клубът да го продаде и него.