Тотнъм Хотспър е първият финалист в турнира за Купата на Лигата. Възпитаниците на Жозе Моуриньо спечелиха с 2:0 над втородивизионния Брентфорд след точни изпълнения от Муса Сисоко и Хюн-Мин Сон.

„Шпорите“ трябваше да покажат голямо търпение, докато пречупят съперника си, който бе в серия от 15 поредни мача без загуба.

Така домакините се класират на първи финал от 2019 година насам, когато стигнаха до спора за трофея в Шампионската лига срещу Ливърпул, но отстъпиха с 0:2 в Мадрид на „Уанда Метрополитано“. Освен това момчетата на Специалния ще имат шанса за първо отличие от 2008 година насам, когато бе завоювана именно Купата на Лигата.

Другият финалист ще бъде излъчен утре вечер, когато Манчестър Юнайтед приема градския си опонент Сити от 21:45 часа българско време.

Getty Images/Gulliver
10 снимки


В 12-ата минута Регилон центрира от левия фланг и залепи топката на главата на необезпокоявания Сисоко, който отблизо простреля Рая за 1:0.

3 минути по-късно Сон можеше да удвои след триходова акция с участието на Моура и Кейн пред наказателното поле на гостите, но техничният удар на корееца в левия ъгъл бе спасен.

В 23-ата минута Пинок се извиси над всички при едно изпълнение на свободен удар, но опитът му с глава да намери целта не бе точен.

В 35-ата минута Тони се пребори във въздуха със Санчес в пеналтерията и пробва реклекса на Лорис, но световният шампион улови.

4 минути след това Моура стреля с глава от близка дистанция след корнер, но Рая показа изумителен рефлекс и спаси с вещина.

В 50-ата минута Орие получи от Лукас Моура по десния фланг в наказателното поле, но котдивоарецът пропусна от изключително удобна позиция.

В 60-ата минута Сисоко направи прострелно успоредно подаване от дясното крило към центъра на пеналтерията, ала волето на Сон мина агонизиращо близо до левия страничен стълб.

В 70-ата минута все пак кореецът сложи точка на спора. Кейн овладя с гръб към вратата и с второто си докосване подаде към Ндомбеле, който изведе Сон между защитниците, надбяга ги и матира Рая по хладнокръвен начин за 2:0.