Тотнъм победи Борнемут с 3:1 в мач от 20-я кръг на Висшата лига. Попаденията за домакините бяха дело на Папе Сар, Хьон-Мин Сон и Ричарлисон, а за гостите точен бе Алекс Скот. Гол на Борнемут в добавеното време бе отменен поради засада. "Черешките" имаха куп възможности, които не успяха да реализират и определено могат да съжаляват, че си тръгват без точков актив.

С тази победа Тотнъм е вече 5-и с актив от 39 точки, докато Борнемут остава на 12-а позиция с 25 пункта на сметката си.

Gulliver/GettyImages
54 снимки

В 9-а минута Борнемут допусна гершка при разиграването на топката, а Родриго Бентанкур я отне с прекрасни действия, след което тя премина през Ло Селсо, преди да достигне до Папе Сар, който имаше много свободно пространство, което превзе и завърши с далечен удар в десния ъгъл на Нето, за да открие резултата - 1:0 за Тотнъм.

В 26-а минута Хьон-Мин Сон се промуши през защитата и се озова на стрелкова позиция в наказателното поле, но опитът му, насочен в центъра на вратата, беше отразен от Нето. В 45-а минута Клуиверт връхлетя върху отбита топка около точката на дузпата и нанесе удар, но премина встрани от дясната греда.

В четвъртата минута на добавеното време на първата част Соланке получи топката в пеналтерията и веднага отправи изстрел с левия крак, който бе блокиран, а след това кълбото се отклони и от напречната греда, за да излезе в корнер.

В 51-а минута Доминик Соланке се извиси след корнер, за да насочи удар с глава, но опитът му беше брилянтно париран от вратаря. Веднага след това Сон намери Ричарлисон, но последният не успя да намери целта, тъй като изстрелът му премина леко встрани от десния стълб на Нето.

В 58-а минута Ло Селсо падна в противниковото наказателно поле и "шпорите" имаха претенции за дузпа, но след преглед с ВАР такава не бе отсъдена. Само 120 секунди по-късно Соланке пое топката в празно пространство и я прати с удар от наказателното поле на сантиметри от дясната греда.

В 72-а минута Сон получи феноменален пас от Ло Селсо, а засада бе покрита, като кореецът насочи прецизен удар до дясната греда, а стражът на Борнемут бе безпомощен - 2:0 за Тотнъм.

Малко след това Ричарлисон имаше нова възможност да се разпише, но Нето бе готов и успя да направи страхотно спасяване. В 80-а минута Тотнъм организира страхотна атака по десния фланг, а Бренън Джонсън достави пас по конец за Ричарлисон, който завърши отблизо и направи резултата 3:0 за "шпорите".

В 86-а минута Алекс Скот пое хубав пас и изстреля нисък удар към долния десен ъгъл на целта, оставяйки вратаря безпомощен - 3:1.

Секунди след това Брайън Хил пое топката в назатателното поле и нанесе отсечен удар, който се заби в напречната греда, а пропускът бе наистина сериозен. В 10-а минута на добавеното време Алекс Скот засече прекрасно центриране и успя да се разпише с глава, но попадението бе отменено поради засада. Голът бе няколко минути разглеждан, но все пак решението бе потвърдено от ВАР.

Стартови състави:

Тотнъм: 13. Гилермо Викарио, 38. Денис Удоджи, 33. Бен Дейвис, 12. Емерсон Роял, 23. Педро Поро, 30. Родриго Бентанкур, 29. Папе Сар, 18. Джовани Ло Селсо, 22. Бренън Джонсън, 7. Хьон-Мин Сон, 9. Ричарлисон

Борнемут: 1. Нето, 11. Данго Уатара, 25. Маркос Сенеси, 27. Илия Забарний, 15. Адам Смит, 10. Райън Кристи, 4. Люис Кук, 16. Маркъс Тавърние, 17. Луис Синистера, 19. Джъстин Клуиверт, 9. Доминик Соланке