Изглежда упоритостта на Люк Шоу в Манчестър Юнайтед най-сетне се отплати. Мениджърът на отбора Жозе Моуриньо, който най-често критикуваше без капка съжаление английския талант, днес обяви, че крайният защитник ще получи предложение за нов договор.

Мнозина предричаха бляскаво бъдеще на 22-годишния играч не толкова отдавна, а заради очевидния си потенциал Шоу премина от Саутхемптън на „Олд Трафорд” през 2014 година. Идването на Жозе Моуриньо начело съвпадна с възстановяването на Шоу от тежка контузия, а много пъти Специалния заявяваше, че талантът трябва да му докаже, че заслужава да носи екипа на „червените дяволи”.

Жозе: Нямам проблем с Погба, но той може още

Критиките на наставника отекваха болезнено в публичното пространство, но Шоу нито веднъж не си позволи да изрази несъгласие или да реагира по какъвто и да е начин. Всъщност, младокът го е направил и ако се съди по думите на Моу, отговорът на Шоу е дошъл под формата на усърдна работа.

„Случаят с Люк не е до това, че съм променил мнението си – просто трябваше да видим дали ще има еволюция в неговия потенциал или не”, коментира наставникът.

Люк Шоу иска 5,5 милиона, за да си тръгне от Юнайтед

„Познавам Шоу от мига, в който се появи във Висшата лига със Саутхемптън, знам добре неговите капацитет и качества. Въпросът бе дали той ще поеме в моята посока. Говоря за начина, по който искам да виждам своите играчи не само на терена, но и в тренировките. Той положи огромни усилия.”

„Вече е свободен от дребните травми, те не се го мъчили от няколко месеца. Понякога подобно нещо спира еволюцията, затова сега съм щастлив. Естественото следствие на това е, че той ще получи нов договор и ще остане играч на Юнайтед за години напред”, завърши Моуриньо.