Бъдещето на Ерик тен Хаг в Манчестър Юнайтед засега е сигурно, но в дългосрочен план може да бъде застрашено, съобщава The Telegraph след отпадането на отбора от Шампионската лига и от европейските клубни турнири като цяло за сезона.

Сезонът на Юнайтед може да стане от лош към по-лош, когато те пътуват до Ливърпул в неделя, но изданието твърди, че в момента няма желание да уволнява Тен Хаг. Постът му обаче ще стане „все по-уязвим“, след като сър Джим Ратклиф поеме контрола върху футболните операции на „Олд Трафорд“, освен ако няма драстично подобрение в играта на „червените дяволи“.

Gulliver/GettyImages
47 снимки

The Telegraph добавя, че сега остава да се види колко толерантни ще бъдат от групата Ineos Sport на Ратклиф. Те вече направиха пет треньорски покади във френския Ница, който притежават.

Смята се, че настоящото ръководство на Ман Юнайтед влиза в положението на Тен Хаг в кризата с контузени играчи, която отново се влоши преди Ливърпул. Има голям шанс цели 13 футболисти да не бъдат на разположение на Тен Хаг за голямото дерби в неделя.

Въпреки че загубиха седем мача от Висшата лига, шефовете на „червените даволи“ смятат, че класиране за Шампионската лига догодина остава постижима цел, като Юнайтед изостава само на шест точки от четвъртото място.