Изминалият 24-и кръг във Висшата лига предложи много емоции на феновете, а и доста моменти от него влязоха в историята на шампионата. Някои бяха положителни, други отрицателни за замесените клубове.

Нека започнем с шампиона Лестър, който стана първият действащ първенец, който не може да се разпише в пет мача поред от началото на годината. Тази суша свлече "лисиците" на косъм от зоната на изпадащите.

Тежък беше уикендът и за Кристъл Палас. "Орлите" паднаха с 0:4 от Съндърланд в директна битка за спасение, като за първи път в цялата си история допуснаха четири попадения за едно полувреме.

В положителен аспект, уикендът беше страхотен за Евертън и Ромелу Лукаку. Мърсисайдци биха с 6:3 Борнемут, а белгиецът се отчете с цели четири попадения. Така стана факт хеттрик номер 300 в Премиършип.

С тези голове Лукаку вече има 59 на сметката си за "карамелите" и е само на един зад вечния реализатор на клуба в Премиършип Дънкан Фъргюсън. И изглежда скоро ще го задмине.

Манчестър Юнайтед пък записа 15-и пореден мач без поражение, като това не му се беше случвало от времето на Сър Алекс насам.

Какво още предложи кръгът във Висшата лига като постижения и акценти, можете да разберете, като изгледате прикаченото видео.