От няколко месеца привържениците на Нюкасъл очакват новината за смяна на собствеността. Всички се надяват, че при евентуална сделка "свраките" ще тръгнат нагоре и в клуба ще се налеят свежи финанси. Все още обаче чакането продължава, а мениджърът на "джордитата" Стив Брус също настоява упорито за решение по казуса. 

Gulliver/Getty Images
27 снимки

Брус изрази недоволство от факта, че целият процес с продажбата на клуба трае вече месеци наред и бъдещето изглежда неясно. 

"Продължаваме да чакаме новини, не знам нищо повече. През няколко дни се появяват оптимистични сигнали, а след това всичко сякаш започва отначало. Нещата не може да продължават така, някой просто да каже, ще има ли Нюкасъл нови собственици или Майк Ашли остава? Тези неща трябва да се знаят, за да може да се направят планове за трансфери, а и не само. Призовавам органите, от които зависи това да действат по-бързо, защото времето минава и всички чакат, фенове, треньори и състезатели. Колкото по-скоро има решение, толкова по-добре за всички", коментира Брус.