Новият мениджър на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер няма търпение да се завърне на ,,Олд Трафорд“. Бившият футболист на ,,червените дяволи“ дебютира начело на тима в двубоя срещу Кардиф, спечелен с категоричното 5:1 от 20-кратните шампиони на Англия. Това бе най-изразителната победа за Юнайтед от напускането на Сър Алекс Фъргюсън през май 2013. Сега за възпитаниците на норвежеца, който ще ръководи отбора до края на сезона, предстои домакинство на закъсалия тим на Хъдърсфийлд.

,,Разбира се, че не трябва да показвам много емоции, все пак трябва да съм фокусиран върху работата си“, започна Солскяер. ,,Не е лесно, не смятам и че ще бъде, но заедно с играчите нямаме търпение за следващия мач на ,,Олд Трафорд“. Това е ключът към успеха, играчите трябва да се забавляват на терена“, поясни бившият мениджър на Мьолде. Солскяер ще се опита да стане петият треньор в историята на Юнайтед, който потегля начело на клуба с две поредни победи в лигата. Шестите в таблицата ,,червени дяволи“ имат едва пет успеха в 12 мача в ,,Театъра на мечтите“ във всички турнири, като напрежението оказва своето влияние върху футболистите.

,,Това се случва, когато си в Манчестър Юнайтед. Самочувствието не е нещо, което се оставя в хладилника и после се взима. Напротив, то се печели с представянето на терена, по време на тренировки. Солскяер знае всичко за напрежението като играч на клуба, след като прекара 11 сезона на ,,Олд Трафорд“, като реализира победният гол за англичаните при успеха с 2:1 на финала срещу Байерн Мюнхен в Шампионската лига през 1999 година. Норвежецът се обърна и към привържениците на Юнайтед. ,,Надявам се през следващите пет месеца да свърша нужната работа, която ще ги накара да продължат да пеят името ми“, завърши той. Междувременно, Сър Алекс Фъргюсън, който лично е препоръчал Солскяер за треньорския пост, ще се завърне в клуба като консултант на младия специалист.