Манчестър Юнайтед не иска да губи повече позиции в тазгодишната си кампания във Висшата лига и е предложил 54 милиона паунда за играча на Ювентус Дъглас Коста.

Бразилският атакуващ халф бе искан от Жозе Моуриньо, но португалецът вече не е начело на „червените дяволи”. Дори се появиха информации по-рано през седмцата, че Специалния е провел лични разговори с Коста за неговото пристигането на Острова.

Коста пристигна на „Алианц Стейдиъм” с трансфер от Байерн Мюнхен, но по всичко изглежда, че ще напусне Торино. Официалното му пристигане при италианския шампион бе на старта на сезон 2017/18, когато договорката между германския тим и Юве бе под наем.

Италианският Rai Sport потвърждава, че шефовете на Юнайтед са провели разговори с колегите си от Ювентус и са предложили 54 милиона за бразилеца. Офертата важи за трансфер през идния зимен период, като идеята е съставът на Оле Гунар Солскяер да е способен да изтиска максимума от кампанията. Последният гол или асистенция на Коста с екипа на „бианконерите” датира от май месец, като оттогава досега има 16 срещи с екипа на Юве.

Други информации гласят, че Алексис Санчес гледа към изходите на „Олд Трафорд”, което също може да спомогне за евентуална бъдеща размяна по оста „Торино-Манчестър”.