Временният наставник на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер призна, че все още му се струва сюрреалистично, че ще води любимия си тим като мениджър насред „Олд Трафорд” на Боксинг Дей.

Вчера норвежецът направи успешен дебют начело на „червените дяволи”, които под негово ръководство разгромиха Кардиф Сити с 5:1 навън. Самият скандинавец разкри, че в края на миналия месец е завел трите си деца на стадиона за домакинството на Юнайтед срещу Йънг Бойс (1:0) в Шампионската лига, а почти месец по-късно вече не е фен, а мениджър, който ще трябва да подготви отбора за домакинството срещу Хъдърсфийлд.

"Дяволите" не бяха виждали 5 гола от времето на сър Алекс

„Имах възможност да взема децата от Норвегия и да гледаме мача срещу Ювентус по време на ваканцията през октомври. После пък имахме и сгоден случай за Йънг Бойс”, разказа Солскяер.

„Имаше я тръпката от Шампионската лига, децата снимаха с телефоните си. Сега на Боксинг Дей ще гледат татко си да стои край тъчлинията. Направо е нереално.”

„За тях това също е завръщане у дома. Ноа е на 18 години, а беше на 11, когато се върнахме обратно в Норвегия. Карна е на 15. Илайджа – той беше на 2 години и половина, когато се преместихме, така че не познава Манчестър. Той обаче изгледа загубата от Ливърпул по телевизията и ми каза: „Тате, когато Ливърпул гостува на „Олд Трафорд” искам да бъда там, защото искам да усетя атмосферата.”

„Сега мога да го уверя, че ще бъде там”, допълни Солскяер.