Легендарният мениджър на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън се завърна на работа в клуба от „Олд Трафорд“. Именитият шотландец ще бъде консултант на новия наставник на „червените дяволи“ Оле Гунар Солскяер, пишат медиите в Англия.

Уволненият преди няколко дни Жозе Моуриньо категорично отказваше да получава съвети от сър Алекс, но по всичко личи, че Солскяер няма нищо против това.

Норвежецът бе назначен временно на поста до края на сезона и започна повече от отлично начело на тима. В дебюта на Солскяер Манчестър Юнайтед записа победа с 5:1 над Кардиф като гост.

Самият Фъргюсън е дал одобрението си за назначаването на 45-годишния специалист, като мнозина твърдят, че Солскяер може да се превърне в постоянен мениджър на „червените дяволи“ след края на сезона, ако разбира се постигне задоволителни резултати до края на кампанията.

Назначаването на асистента на Солскяер Майк Фелън също е било по настояване на сър Алекс. Двамата работиха заедно в клуба в периода 2008 -2013 година. Според различни източници на Острова, шотландецът е преговарял лично със Солскяер и Фелън още преди Жозе Моуриньо да бъде уволнен през седмицата.

Още по темата:

Солскяер с вързани ръце за трансфери

Солскяер посочи първата си трансферна цел