Тимът на Милуол отстрани елитния Евертън от турнира за ФА Къп. "Лъвовете" победиха "карамелите" с 3:2 в мач от 4-ия кръг на турнира за Купата на Англия. Скандален втори гол за домакините и късмет в края доведоха до отпадането на Евертън.

Под непрестанен дъжд двата тима предложиха интересен и резултатен футбол. Евертън откри резултата в 43-ата минута, след като Ричарлисон се разписа след като получи пас от Гомеш, стреля отдалеч, топката се отклони от бранител на домакините и под плонжа на вратаря попадна в мрежата. Домакините реагираха бързо, след като Лий Грегъри възстанови равенството преди почивката.

На почивката Йери Мина беше заменен, след като получи контузия. Евертън отново съумя да поведе в резултата, като Тосун матира вратаря на домакините, след като излъга вратаря и хладнокръвно се разписа в 72-ата минута. Милуол изравни след скандален гол, който дойде след игра с ръка на голмайстора Джейк Купър в 75-ата минута на срещата. Майкъл Оливър се консултира с помощника си и призна гола. В този двубой нямаше системата за видеоасистенрефер (ВАР) и това попречи на реферите да вземат правилното решение в случая.

Двубоят вървеше към закономерно равенство и преиграване, но в добавеното време на срещата Мъри Уолъс наказа грешка в отбраната на Евертън и прати феновете по трибуните в екстаз, а отборът вече е в 5-ия кръг на турнира за ФА Къп.