Манчестър Сити постигна поредна трудна победа в края на сезона в Премиършип и продължава с курс към преследване на титлата. С успеха срещу Лестър "гражданите" поставиха куп рекорди в изключително силния си сезон. 

Момчетата на Хосеп Гуардиола надделяха с 1:0 над "лисиците", като така записаха победи срещу всички съперници от Висшата лига през сезона. Първият мач между тези съперници беше завършил с успех 3:1 за шампионите от 2016 г. 

Нещо повече, Сити записва поне по една победа над всеки съперник в елита за втори пореден сезон. Такова нещо досега беше правил само Престън Норт Енд в първите два сезона на английското първенство през 1889 и 1890 г. И през двете кампании тогава отборът става шампион. 

"Небесносините" също така се скъсаха да вкарват голове. Въпреки че в края на сезона нападението не е толкова плодотворно, както в началото и средата му, те бележат достатъчно, за да нанижат общо 100 гола на "Етихад" през кампанията във всички турнири. Досега друг отбор не е правил такова нещо. 

Сити вече подобри и рекорда за най-резултатен английски отбор във всички турнири. Досега върховото постижение беше 157 попадения в рамките на една кампания, но отборът на Гуардиола вече е със 159, а има още два двубоя до края на сезона си.