Отборът на Манчестър Сити направи поредна важна крачка към титлата, надделявайки с 2:0 срещу Лестър в един от най-интересните мачове от 30-тия кръг във Висшата лига. Гостите поведоха в 59-та, а точен беше Бенжамен Менди. Крайният резултат беше оформен от Габриел Жезус в 74-та минута. 

24 снимки

В 6-та минута гостите помислиха, че са повели в резултата, след като Фернандиньо препарира Шмайхел със снаряд от 30 метра, но Серхио Агуеро беше в засада и пречеше на погледа на датския страж. 

В следващите 15 минути "гражданите" владееха топката, но головите положения не бяха никак много. В 23-та минута дойде и първата истинска ситуация, след като Кевин Де Бройне нацели напречната греда след изпълнение от пряк свободен удар. 

В 35-та минута Родри видя как хубав негов удар е блокиран, а в 42-та Рияд Марез принуди Шмайхел да направи блестящо спасяване, за да запази вратата си суха. 

В началото на втората част "гражданите" успяха да намерят път покрай защитата на Лестър. След спасяване на Шмайхел, след удар на Родри, топката беше върната на задната греда, където Бенжамен Менди не сбърка за 1:0. 

В 74-та минута всичко в срещата беше решено. След брилиянтна контраатака, Де Бройне намери с перфектен пас Габриел Жезус, който размени пасове със Стърлинг, преди да завърши за 2:0. До края нови попадения не паднаха. 

Лестър Манчестър Сити

източник: sofascore.com

Лестър - Манчестър Сити 0:2

0:1 - Бенжамен Менди (59)

0:2 - Габриел Жезус (74)

Ето и съставите на двата отбора: 

Лестър: Шмайхел, Кастан, Амарти, Фофана, Еванс, Ндиди, Тилеманс, Олбрайтън, Перес, Ихеаначо, Варди

Манчестър Сити: Едерсон, Уокър, Лапорт, Диаш, Менди, Родри, Фернандиньо, Де Бройне, Марез, Жезус, Агуеро