Президентът на ФА Грег Кларк довери, че неговите очаквания са този сезон във Висшата лига на Англия да не бъде завършен след разпространението на коронавируса. В петък сутринта от Лигата взеха бързо решение, което потвърди, че Премиър лийг и Ангийската футболна лига няма да провеждат мачове до 3-и април.

Това значи, че всички мачове от първото до четвъртото ниво на футбола на Острова, както и този при юношите ще бъдат отложени. Новината дойде след потвърждаването за заболяването на мениджъра на Арсенал Микел Артета и крилото на Челси Калъм Хъдсън-Одой от вируса, заради което са изолирани.

Според The Times Кларк се страхува, че тази кампания може да не завърши, а това е нещо, което може да наложи непоправими финансови щети за футбола на Албиона. Очаква се играта там да загуби близо 1 милиард паунда от реклами и телевизионни права, ако това се случи. Подобна отмяна на сезона би довела до пълен ужас за Ливърпул, който е прекалено близо до това да си осигури 19-ата титла на Англия след 30-годишно чакане, а Уест Хем и Тотнъм Хотспър призовават сезонът да бъде анулиран.

Ако лигата се възобнови през лятото, тя ще обърка други планове, тъй като редица агенти са съобщили, че ситуацията с договорите на играчите ще се превърне в „кошмар”.  Играчи като Уилиан, Давид Силва, Ян Вертонген, Педро , Оливие Жиру и Адам Лалана са част от високопрофилните играчи в Премиър лийг, които ще са свободни агенти след 30-и юни тази година.