Саутхемптън се класира за полуфиналите в турнира за ФА Къп след крупен успех навън срещу Борнемут с категоричното 3:0 след попадения на Дженепо и два на Редмънд.

Gulliver/Getty Images
15 снимки

Още в 10-ата минута топката попадна във вратата на Борнемут, след като Картър-Викърс я заби в собствената си врата, но след разглеждане с ВАР гол нямаше. В 15-ата минута Райън Бъртранд пробва удар, но топката не намери целта.

Все пак "светците" откриха резултата, след като отличен пас на Редмънд намери добре Дженепо и той откри резултата. В края на първата част Редмънд се разписа и увеличи преднината на тима си.

В 48-ата минута Уилшър опита да върне отбора си в мача, но не сполучи. В 53-ата минута Че Адамс порази вратата на домакините, но след разглеждане на ситуацията с ВАР гол нямаше.

Третият гол във вратата на Борнемут падна в 59-ата минута, а негов автор стана Нейтън Редмънд, който реализира втория си гол в мача.

В 75-ата минута Редмънд беше близо до реализирането на хеттрика си, но топката мина на милиметри от вратата. 

Сам Съридж в 88-ата минута отправи опасен удар по посока вратата на Саутхемптън, но вратарят на гостите не позволи на топката да влезе във вратата.

В крайна сметка Саутхемптън заслужено се класира за полуфиналите в турнира.