Мениджърът на Челси Маурицио Сари сподели, че тимът му е имал проблеми през първите минути при равенството 1:1 срещу Манчестър Юнайтед. Италианският специалист изрази обаче удовлетворението си, след като отборът е заиграл добре след първите 20 минути, след което е наложил волята си. Сари също така коментира и бъдещето на Гонсало Игуаин, потвърждавайки, че не знае дали аржентинецът ще е на „Стамфорд Бридж” и през следващия сезон.

„Имахме проблеми през първите 20 минути с дистанцията между Гонсало Игуаин и полузащитната линия. Те бяха опасни и атакуваха пространствата между линиите, а това бе основен проблем. Не можехме тогава да контролираме мача, за да можем да вземем доминация”, стартира Маурицио Сари.

„Последните минути на първото полувреме бяхме по-добрият отбор и доста по-добрият през втората част. В края имахме голям шанс да обърнем мача, но пропуснахме. Не е лесно да се гостува на Ман Юнайтед”, акцентира Сари.

„Игуаин има трудности да се приспособи към първенството в Англия, както всеки един друг нападател. Помня Луис Суарес с първия си сезон в Ливърпул, след като вкара само три гола. След това 16, след това 24, но адаптацията във Висшата лига е сложна. Мисля, че следващият сезон той ще е далеч по-успешен”, коментира нападателя си Маурицио Сари.

„Не зная дали ще бъде Игуаин при нас следващия сезон. Не съм поглеждал към трансферния пазар, така че още не мога да отговоря. Ако говорим на теория, трябва да остане”, завърши криптирано Маурицио Сари.