Мениджърът на Челси Маурицио Сари вярва, че Ливърпул ще бъде повече от мотивиран за предстоящия сблъсък помежду им във Висшата лига.

Италианският наставник предупреди своя тим, че успехът, който завоюва през седмицата на „Анфийлд” може да се окаже заблуждаващ, а „червените” ще играят на върха на възможностите си, за да си върнат за загубата. Двата тима се срещат два пъти за два дни, като в първия епизод Челси стигна до обрат на „Анфийлд” и победи с 2:1 след френетични изяви на белгиеца Еден Азар.

Мачът е в събота от 19,30 часа и можете да гледате на живо по DIEMA SPORT 2, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA.

„Може би Ливърпул ще използва тази загуба, като допълнително оръжие за мача в събота. Ще бъде много труден мач и смятам, че са способни да спечелят Висшата лига. Странно е, че не са го правили толкова дълго време, след като имаме предвид какъв клуб са, но смятам, че сега са готови. Това е отбор от топниво, който работи с един и същи треньор четири години поред”, продължи италианецът.

„Мачът в събота ще е напълно различен и в друга надпревара. Играчите предполагам също ще бъдат други”.

Мениджърът на „сините” говори и за представянето на Еден Азар в последните си изяви за Челси.

„Смятам, че той е един от най-добрите футболисти, но същевременно вярвам, че може да се подобрява все повече и повече. Сега виждаме около 75% от неговите качества, а представям си какво ще бъде, когато е оптимален. Трудно е да го сравняваме с други играчи на земята, тъй като той е гений и уникат”, завърши наставникът.