Нуно Еспирито Санто заяви, че играчите на Тотнъм са свършили страхотна работа, след целия шум около Нюкасъл и закупуването им от саудитския консорциум. Въпреки че „джордитата“ поведоха във 2-та минута с гол на Калъм Уилсън, „шпорите“ обърнаха развоя на срещата и спечелиха с 3:2.

„Не стартирахме добре срещата. Очаквахме Нюкасъл да започне силно, но реагирахме отлично. След това мачът бе спрян заради фена и сега имам информация, че той е в добро състояние. Знаехме, че трябва да пренебрегнем шума и да си свършим работата. Не стартирахме добре, но свършихме невероятна работа впоследствие. Наистина съм горд от момчетата. Аз и момчетата бихме искали да вкарваме повече, но Нюкасъл е добър отбор с добри защитници“, започна португалският специалист.

 

Хари Кейн откри сметката си за сезона в Лигата, прехвърляйки стража на съперника Карл Дарлоу, като попадението му го изведе пред легендата на Нюкасъл Алан Шиърър за втори в класацията за най-много голове при гостувания във Висшата лига с 88, като изостава само от Уейн Рууни, който е водач с 94. Нуно смята, че за Тотнъм ще бъде много положително, че Кейн намери целта. „Добре е за нас, добре е и за Хари. Това, което прави той за нас, е отвъд головете“, завърши бившият наставник на Уулвърхямптън.