Отборът на Нюкасъл направи фалстарт на новата ера в клуба след закупуването на клуба от инвестиционния фонд на Саудитска Арабия. "Свраките" загубиха у дома с 2:3 от Тотнъм в мач от 8-ия кръг на Премиър лийг пред пълните трибуни на "Сейнт Джеймсис Парк". 
 
Танфи Ндомбеле (17), Хари Кейн (22) и Хюн-Мин Сон (45) вкараха головете за "шпорите" още преди почивката. Калъм Уилсън (2) вкара първото попадеие в мача, а автогол на Ерик Дайър в края на мача оформи крайния резултат. 
Страхотната атмосфера по трибуните бе помрачена от инцидент в края на първата част. Сърдечни проблеми на фен наложи спирането на мача за 10 минути и оказване на първа медицинска помощ. След като той бе откаран в болница, срещата бе подновена.
 
Мачът бе специален за мениджъра на Нюкасъл Стив Брус. Срещу Тотнъм той записа юбилеен мач номер 1000 в треньорската си кариера. 
Лекуващият до скоро травма Джонджо Шелви влезе след почивката да обръща резултата, но не успя да завърши мача. В 80-ата минута халфът получи втори жълт картон и бе изгонен.
 
Изненадващо в 89-ата минута домакините все пак достигнаха до второто попадение, когато едно центриране в наказателното поле, което не летеше към играч на Нюкасъл, се отклони в тялото на Ерик Дайър и влетя в мрежата на Тотнъм за 2:3.
 
С тази загуба Нюкасъл продължава да е на предпоследното място в класирането с 3 точки, а Тотнъм е 5-и с 15 точки.