Стив Брус заяви, че разбира разочарованието на феновете на Нюкасъл, но настоя, че не възнамерява да напуска поста си.

На този етап изглежда твърде вероятно мениджърът на „свраките“ да се раздели с работата си след закупуването на клуба от саудитския консорциум. Пред погледа на новите собственици на Нюкасъл, които бяха на трибуните на „Сейнт Джеймсис Парк“ в неделя, Брус претърпя разочарование в юбилейния си мач номер 1000 като мениджър. „Джордитата“ загубиха от Тотнъм с 2:3.

„Не е лесно. Разбирам разочарованието на феновете и знам как се чувстват от дълго време насам. Без значение кой е на скамейката, трябва да се поеме отговорност“, започна той и добави, че има бъдеще начело на отбора:

„Трябва да попитате други по тази тема. Никога не бих си тръгнал, когато е най-трудно. Може би съм го правил, когато съм имал по-добра възможност пред себе си, но никога не бих си тръгнал, когато стане тежко и сме в зоната на изпадащите. Това не съм аз“, каза още Брус.

 

Наставникът на „черно-белите“ похвали всички въвлечени в бързата реакция, след като срещата бе прекъсната поради спешен медицински проблем с фен на трибуните. „Поздравявам всички – играчи, лекари, медицински лица, всички. За щастие, има дефибрилатор. Медиците са спасили живота на човека. Щастлив съм, че той изглежда вече в стабилно състояние, нашите мисли са със семейството му и се надявам скоро да се оправи“, завърши старши треньорът на Нюкасъл.