Алексис Санчес не желае да остане в тима на Арсенал за цяла една година, пише Goal.com. Според изданието чилиецът се е договорил с Манчестър Сити за трансфер през зимния прозорец.

Алексис Санчес обяви своя трансфер в Манчестър Сити

Неназовани източници, близки до играча, разкриват, че Санчес е дал да се разбере на артилеристите, че желанието му е да премине на „Етихад”. Чилийският национал е бил решен повече от всякога да напусне клуба и сега на артилеристите ще им се наложи да успокояват своята звезда в тези няколко месеца до януари.

Отново по информация на Goal.com футболистът е истински съкрушен от разбитата си мечта да играе на "Етихад" и да се събере с Хосеп Гуардиола. „Гражданите” са дали обещание на Санчес, че със сигурност ще го направят техен играч през зимата. От първия ден на трансферния прозорец Сити опитва да отмъкне звездата на артилеристите, но до сделка така и не се стигна.

Топ 10 на неосъществените трансферни мечти

Мениджъра на „гражданите” Хосеп Гуардиола дори изпрати делегеация в Чили, където футболистът бе на лагер с националния отбор на Чили. В последния момент „гражданите” дори вдигнаха офертата си за Санчес на 60 милиона паунда, но и това не изкуши Арсен Венгер и ръководството.

Причината бе, че време за преговори нямаше, а мениджърът на Арсенал искаше в сделката да бъде включен и Рахийм Стърлинг. От Сити обаче нямаха желание да се разделят с нито един от играчите си.