Диамантът в атаката на Ливърпул - Мохамед Салах е възможно да пропусне началото на сезон 2020/2021 в английската Висша лига. Това ще стане факт, ако той вземе участие в летните олимпийски игри през следващата година в Токио.

Тази седмица отборът на Египет до 23 години се класира за най-големия спортен форум на планетата, след като достигна финала на Купата на африканските нации. По този начин тимът от Северна Африка си осигури квота за Токио, където Игрите ще завършат на 9 август. Новият сезон в Премиърлийг пък започва след по-малко от седмица след това.

По правило на олимпийски игри участват само отбори до 23 години, но треньорите имат право да изберат до трима футболисти над тази възраст, както се случи с Неймар преди 3 години в Рио де Жанейро и Раян Гигс през 2012-а в Лондон.

Ето какво заяви по адрес на Салах селекционерът на египетския отбор - Шауки Хариб:

"Като египтянин съм много горд, заради това, което той върши в Ливърпул. Той е невероятен играч и прави цялата нация горда. Но е твъде рано да говорим дали ще го избера да бъде с нас в Токио. Ще помисля за играчите, от които нашият отбор ще се нуждае и тогава ще обявя решението си.", сподели специалистът.