Легендарният нападател на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни сподели, че е болезнено за него да гледа как Ливърпул има най-доброто нападение в световния футбол към момента. 

Getty Images
16 снимки

Самият Рууни е участвал в знаменити атакуващи формирования с играчи като Карлос Тевес, Кристиано Роналдо, Рууд ван Нистелрой и Робин Ван Перси. Англичанинът обаче не може да отрече, че триото Садио Мане, Мохамед Салах и Роберто Фирмино оформя най-добрата атака в момента в света. 

"Често се опитвам да обясня, че вкарването на голове е главно резултат от това колко добро разбирателство има между офанзивните играчи. Ливърпул са чудесен пример за това", започна бившата звезда на "червените дяволи". 

"Мане и Салах предоставят дълбочината, докато Фирмино се връща по-назад, за да получи топката. Това поставя централните зашитници във фалшиво чувство на спокойствие и контрол, докато изведнъж Мане и Салах не правят страхотни диагонални пробиви без топка зад защиатата".

"Малко ми напомня за времето, когато Рома правеше нещо подобно. Тоти играеше 10-ка с двама външни нападатели. Боли ме малко да си го призная, но Ливърпул има най-добрата атака в света в момента", завърши Рууни.