Уейн Рууни сподели, че по начало никога не е бил истинска 9-ка и че голяма част от рекордите му се дължат на факта, че той е имал достатъчно време, за да ги подобри. 

Getty Images
16 снимки

Рууни държи рекордите за най-много голове с екипа на Манчестър Юнайтед и Англия, но самият признава, че е трябвало да вкара и повече от тези голове. Той добави също така, че смята, че Хари Кйен ще задмине с лекота постиженията му с фланелката на "трите лъва". 

"Никога не съм бил естествен реализатор тип Гари Линекер или Рууд Ван Нистелрой. Държа рекорда за вкарани попадения за Англия и Манчестър Юнайтед, но реалността е, че имаше доста по-добри чисти 9-ки от мен", започна легендарният нападател. 

"Времето ми помогна да счупя рекордите. Имах 13 години в Юнайтед и 15 с екипа на Англия. Трябваше да вкарам и повече всъщност".

"Не мисля, че ще отнеме много време на Хари Кейн да ми мине рекорда за Англия. Самият аз ще съм много радостен, ако го направи. Никога не съм бил егоист и се надявам искрено за Хари да го постигне", завършу Рууни.