Суперзвездата на Манчестър Юнайтед Кристиано Роналдо не е бил с отбора в петък вечер, а „червените дяволи“ се изправят срещу Лестър от 19:30 часа днес. Тимът на Ралф Рангник се надява да приключи сезона със силна серия, която да им осигури място в Шампионска лига, но може да се наложи да започне тази мисия без Роналдо.

37-годишният футболист беше един от най-добре представящите се в иначе разочароващата кампания за Юнайтед. Роналдо отбеляза 18 гола във всички турнири до този момент. Неговите попадения до голяма степен поддържат състава от „Олд Трафорд“ в битката за топ 4. Юнайтед изостава на четири точки от четвъртия Арсенал и се нуждае от отличен край на сезона, за да се класира за най-престижния европейски клубен турнир.

Gulliver/GettyImages
94 снимки

Неуспехът да се класира за Шампионската лига през следващия сезон може дори да постави под съмнение бъдещето на Роналдо. Малко вероятно е португалската икона да се задоволи с участие в Лига Европа.

Но сега изглежда, че Юнайтед ще трябва да се справи без Роналдо в мача срещу Лестър в събота. „Manchester Evening News“ твърди, че нападателят не е бил видян с останалата част от отбора в петъчната тренировка. Той не е попаднал и в списъка от 21 играчи за двубоя с "лисиците".

Юнайтед нямаше мач от лигата от близо три седмици, след като беше изхвърлен от ФА Къп в четвъртия кръг, а последва и допълнителна двуседмична пауза заради мачовете на националните отбори. Роналдо отбеляза невероятен хеттрик при драматична победа с 3:2 над Тотнъм в последния мач на клуба от Висшата лига.

Португалецът игра и 180 минути за Португалия в двата им двубоя миналата седмица, но изненадващо не успя да вкара гол в плейофите на Световното първенство срещу Турция и Северна Македония.