Собствениците на „Стамфорд Бридж“, където играе домакинските си мачове Челси, са предложили на собственика на клуба Роман Абрамович да наеме стадиона за 999 години, съобщават британските издания.

Членовете на компанията Челси Pitch Owners, която притежава стадиона, са гласували с явно болшинство да бъде отправено подобно предложение към собственика на клуба.

Руският бизнесмен обаче е дал индикации, че не проявява интерес към наем, а е готов да им върне оферта за закупуването на стадиона.

Владетелите на стадиона обаче не са ентусиазирани. Какво ще се случи, ако той придобие стадиона и в следващия момент загуби интерес към отбора, питат хората от Pitch Owners.

Самият Абрамович обаче няма намерение да отстъпва и е дал да се разбере, че има варианти с наемането на други стадиони за Челси, ако притежателите на Стамфорд Бридж не са диалогични.

Челси получи разрешение за реконструкция на "Стамфорд Бридж"

 

Абрамович купи Челси през 2003-а година за 140 милиона паунда от предприемача Кен Бейтс, което се превърна в най-крупната сделка за продажба на футболен клуб.

И именно при неговото управление сините от Лондон изживяха най-славните си дни- четири пъти шампиони на Англия, пет пъти Купа на Англия, три Купи на Лигата, две Суперкупи, както и доста успехи на международната сцена- спечелена Шампионска лига, Лига Европа и Суперкупа на Европа.

А тази година Челси отново е лидер и основен фаворит за шампионското звание в Премиършип.

Челси внесе проекта за разширяване на "Стамфорд Бридж"

Челси получи “зелена светлина“ за “Стамфорд Бридж“