Челси получи разрешение от лондонската градска управа за разширението на "Стамфорд Бридж" до стадион с 60 хиляди седящи места.

Според ръководството на отбора, ключовото препятствие вече е преодоляно, но детайли около началото на строежа и конкретна дата не бяха назовани в съобщението.

"Днес съветът за благоустройство на Хамърсмит и Фулъм разгледа нашето предложение и ние сме благодарни, че получихме разрешение за реконструкция на нашия исторически дом. Това обаче не означава, че можем да започнем строежите моментално. Това е просто последната стъпка, макар и най-значителна, преди началото на истинската работа. В това число включваме и издаването на редица други разрешителни за началото на работния процес", съобщиха от Челси.

Съоръжението е построено в настоящия си вид през 1877-а година и е дом на лондончаните от 1905-а. То е с капацитет 41600 души и по този показател Челси изоставаше сериозно от лондонските си съперници. Арсенал и Тотнъм играят на стадиони за по 60 хиляди души, а Уест Хем се премести на олимпийския.

Челси внесе проекта за разширяване на "Стамфорд Бридж"

Челси получи “зелена светлина“ за “Стамфорд Бридж“