От вечерта на 2 април насам вече има и втори изпадащ от Висшата лига на Англия. Това е Фулъм, в който в близкото минало играха българите Димитър Бербатов, а после и Николай Бодуров. Сега на "котиджърс" им предстои безрадостна съдба. 

Лондончани влязоха в Премиършип миналото лято и инвестираха мащабно, за да останат там. Според информациите, всички постъпления, които се полагат на новопостъпил член на Висшата лига, са били инвестирани до стотинка в подсилване на състава. 

Тази инвестиция обаче не се отблагодари и Фулъм е изправен пред финансов колапс в Чемпиъншип. Клубът вероятно ще трябва да се раздели с огромна част от звездите си, защото постъпленията от тв-права във втория ешелон на Англия са доста малки. 

В първите три години от пребиваването си в Чемпиъншип лондончани ще получават т.нар. "парашутни плащания" от Висшата лига, които да им помогнат да балансират бюджета си без изобилието от постъпления в елита. Но ако не успеят да се класират обратно там през този период, те ще секнат, а финансовата бездна може да се окаже огромна. 

Така, освен ако собственикът на Фулъм не инвестира лични средства, клубът може да бъде изправен дори пред фалит. Бос на бившия клуб на Бербо е милиардерът Шахид Хан, но не е ясно доколко той ще иска да налива лични пари в потъващ проект.