Отборът на Манчестър Юнайтед допусна нелепа загуба от Уулвърхемптън в мач от 33-ия кръг на Висшата лига. „Червените дяволи” регистрираха второ поражение от този противник през сезона с резултат 1:2.

След отпадането си от турнира за Купата на Англия, днес възпитаниците на Оле Гунар Солскяер загубиха и в мач за първенство. Така Юнайтед пропусна отличен шанс да се изкачи до третото място във временното класиране. Вместо това гостите се свлякоха до петото място, а утре могат дори да се окажат и на шеста позиция, ако Челси спечели двубоя си срещу Брайтън на „Стамфорд Бридж”.

Мачът на „Молиню” започна отлично за „червените дяволи”, които взеха инициативата още в първите минути, а териториалното им предимство даде резултат след 13 минути игра. Именно тогава гостите успяха да поведат в резултата след красив гол на Скот Мактоминей. Той получи топката пред наказателното поле на Руи Патрисио леко вдясно, овладя и стреля силно в далечния ъгъл на вратата, пращайки топката до десния страничен стълб.

Домакините обаче показаха характер и 25-ата минута успяха да се върнат в срещата. След груба грешка при изнасянето на топката от Фред, Раул Хименес открадна топката и изведе по отличен начин Диого Жота в наказателното поле. Жота се измъкна от засадата и след като остана сам срещу Давид Де Хеа, не сгреши.

Второто полувреме обаче не започна добре за тима на Оле Гунар Солскяер. Само 12 минути след почивката гостите останаха с човек по-малко, след като опитният Аашли Йънг действа разконцентрирано и си изкара втори жълт картон.

 

 

След изгонването на полузащитника играта на Манчестър Юнайтед се разстрои, а от това разбираемо се възползваха „вълците”. Тимът на Еспирито Санто заигра много по-уверено и започна да атакува по-масирано.

Това накара гостите да допускат наивни грешки в отбрана, а Крис Смолинг се превърна в антигерои за своите. Именно капитанът на „червените дяволи” си реализира нелеп автогол в 77-ата минута, а в до края направи още няколко фрапантни грешки. Домакините също удариха и греда.

В крайна сметка Уулвърхемптън записа пълен успех и за пореден път затвърди добрите впечатления от този сезон.

В друг мач от тази вечер Фулъм официално подпечата визите си за Чемпиъншип. „Котиджърс” записаха тежка загуба от Уотфорд с 1:4 и математически загубиха всички шансове за спасение. Преди два дни същата съдба сполетя и Хъдърсфийлд.

След голове на Дукуре, Хюз, Дийни и Фемениа „стършелите” взеха очакван успеха и така пратиха днешния си съперник във второто ниво на английския футбол. Почетното попадение бе дело на Райън Бабел за 1:1.

След 33 мача от началото на сезона Фулъм има на сметката си едва 17 точки.