Отборът на Рединг победи на своя стадион “Мадейски“ Кардиф с 3:0. Двубоят беше равностоен, но „кралските поданици“ оползотвориха своите шансове и заслужено се поздравиха с победата.

Резултата откри румънското острие Джордже Пушкаш в 25-ата минута след невероятна солова акция. 23-годишният нападател взе топката от центъра на терена, напредна по дясното крило, премина покрай Уил Воукс и влезе в наказателното поле, където майсторски отбеляза. Отново той в 40-ата минута направи резултата 2:0. Джон Суифт центрира отдясно, където румънецът се пребори да позиция с Аден Флинт, подложи крак и засече топката във вратата на Алекс Смитис.

Крайният резултат оформи Джон Суифт в 83-ата минута след мълниеносна контраатака, при която се оказаха 3-ма футболисти на домакините срещу един за Кардиф. Суифт взе топката от центъра на терена и по подобие на първия гол на Пушкаш направи пробив, влезе в наказателното и отбеляза.

В добавеното време на срещата Яку Мейте изпусна дузпа, след много добра намеса на вратаря Алекс Смитис.

Това бяха първи точки за Рединг през този сезон след три мача. Същият актив има и състава на Нийл Уорнък. В следващия кръг Рединг гостува на Уест Бромич, а Кардиф посреща друг изпаднал тим от Висшата лига Хъдърсфийлд.