Треньорът на новите шампиони на Англия от Лестър Клаудио Раниери разкри в интервю пред британската преса, че иска да запази всичките си футболисти за следващия сезон.

„Държа да запазя всички. Ако някой от моите играчи дойде при мен и ми каже: Искам да напусна“, ще се опитам да го задържа. С какви аргументи? Ще припомня на всеки, че Лестър е един прекрасен клуб, че спечелихме титлата и можем да постигнем страхотни неща в следващите години. Ако заминете, не знаете какво ще се случи. А тук сте крале“, сподели Раниери.

Специалистът добави, че ще му бъде трудно да задържи Варди, Марез или Канте, но ще постави и следния въпрос на клубовете-кандидати за техните подписи: „Ще ги попитам: „Имате ли достатъчно пари, за да купите тези играчи?“ Много по-добре ще е да останат още една година тук и да видят какво ще се случи. Шампионската лига ще им позволи да попаднат в полезрението на всички европейски грандове. А след това вече могат да заминат където поискат“, добави Раниери.

Клубът ще може да разчита през следващия сезон на допълнителни 215 милиона евро от телевизионни права, премия за участието в Шампионската лига, увеличените приходи от продажба на билети и спонсорски постъпления.