Вратарят Аaрън Рамсдейл твърди, че Арсенал не се е отказал от мечтата да спечели титлата в английската Висша лига, винаги загубата с 1:4 от Манчестър Сити в сряда вечер.

Арсенал е начело във временното класиране със 75 точки, а вторият Манчестър Сити има 73 в актива си, но и два мача по-малко.

„Сега сме разочаровани, но не сме играли девет месеца по начина, по който искаме, за да се откажем пет мача преди края“, заяви Рамсдейл, цитиран от агенция ДПА.

„Ако нещо ще се случва във футбола, то това е лигата, в която ще се случи. Може и да не стане, но във Висшата лига са ставали и по-странни неща. Виждате колко е оспорвана и битката за оцеляване в лигата, така че ние просто ще опитваме да спечелим всеки мач и от пет срещи ни трябват пет победи. Накрая ще видим какво ще се случи“, коментира още 24-годишният английски национал.

„Не трябва да се самосъжаляваме. Ще го преодолеем, а мениджърът ще направи каквото трябва, за да го анализира, а след това ние ще направим всичко възможно“, добави Арън Рамсдейл.

„Разбира се, че има разочарование. Знаем, че сме по-добри от това, което показахме и къде искаме да бъдем, но също и кой е отборът, срещу който се състезаваме“, каза вратарят. „Получи се добра битка и се надявам, че можем да се състезаваме и с други футболисти“, обясни Рамсдейл по повод нападателя на Манчестър Сити Ерлинг Халанд./БТА