Футболистът на Уест Хем Деклан Райс се надява да играе в Шампионската лига и да печели трофеи в бъдеще. Попитан за участие в евротурнирите, 23-годишният Райс коментира, че всеки млад играч би искал това да се сбъдне.

„Бяхме много близо с Уест Хем до тази цел през миналата година. Продължаваме да гоним целта и през настоящия сезон. Шампионската лига наистина е голяма моя цел и се надявам един ден да ми се случи“, заяви Райс.

Gulliver/GettyImages
8 снимки

„Мисля, че съм сред най-добрите в света. В момента съм само на 23 години, така че съм все още млад. Смятам, че натрупах опит и мога да играя на всякакво ниво, ако се изисква“, добави английският национал.

Райс има договор с „чуковете“ до 2024 година, а няколко от големите клубове в страната като Челси, Манчестър Сити и Манчестър Юнайтед проявяват интерес към него.

„От мен зависи само да изляза на терена и да се представям добре. Трябва да съм концентриран върху играта си“, каза още Райс.

„Като млад състезател гледам големите играчи, които печелят трофеи. Иска ми се да съм част от подобно нещо. Всеки футболист иска да бъде запомнен с това, което е спечелил. Надявам се, че това, което правя в момента, ще ми помогне да стана още по-добър“, заяви Деклан Райс.

Уест Хем гостува на Ливърпул в събота вечер в двубой от 28-ия кръг на Висшата лига. Райс и съотборниците му заемат пето място във временното класиране с 45 точки, на две от четвъртия Манчестър Юнайтед.