Шефовете на Премиър лийг работят върху нов план за успешното приключване на сезона. Те подготвят футболен фестивал „Седем седмици“. Той ще включва и мачовете за ФА Къп. Целта на Лигата е сезонът да бъде рестартиран на 19 юни, като ще трябва да бъде завършен за малко по-малко от седем седмици или преди установената дата за рестарт на европейските клубни турнири, които трябва да стартират на 2 август, съобщава "Sun".

И ако правителството не обяви облекчение на ограниченията в четвъртък и през следващите седмици, клубовете могат с неохота да приемат, че няма да имат време.

В петъчното заседание на 20-те клуба дебатът се съсредоточи върху условия, които ще позволят да се провеждат тренировки и след това мачове при затворени врати на неутрални терени. Но новият график беше разгледан и първоначално шефовете на Висшата лига предположиха, че са им необходими около пет седмици, за да завършат останалите 92 мача.

Този план предвиждаше мачовете да се играят буквално през два дни. Но притесненията идват от риска от нараняване на играчите, тъй като те ще бъдат принудени да играят толкова много мачове за кратък период, особено след тримесечната почивка.

Вместо това, директорът на Висшата лига Ричард Гарлик е представил новия план, който все още трябва да бъде одобрен от клубовете. Това ще означава, че мачовете ще се проведат в седем уикенда, както и ще се използват само две дати в средата на седмицата.

Това изглежда като по-разумен и предпазлив подход, който да облекчи играчите.