Футболен консорциум, начело с легендата на Арсенал Денис Бергкапм, ще се опита да се възползва от кризата след пандемията от коронавирус, за да си осигури собствеността върху клуб от Висшата лига.

Gulliver/GettyImages
26 снимки

Бергкамп се е съюзил с Роналдо Куман, мениджърът на Дарби Каунти Филип Коку, легендата на Ливърпул Дирк Кайт и бившият голаджия на Селтик Хенрик Ларсон, като целта е да намерят място на английския пазар.

Бизнес мозъкът на групата е холандският агент Роб Янсен, който е изпълнителен директор на маркетинг гиганта "Wasserman Media Group", чийто пазарна стойност се оценява на 3.2 милиарда паунда. Самият той сподели, че групата е в изчаквателна позиция. 

"В кабинката на чакащите сме, както се казва. След подобна криза много клубове ще намалят исканите цели за откупуване на собствеността. В същото време вътрешните противоборства в клубовете ще станат по-сериозни", започна той.

"Преди известно време бяхме много близо до сделка за един клуб, но в последния момент бяхме изпреварени от чуждестранен инвеститор. Няма да споделям името, но беше много разочароващо", завърши темата Янсен.