Асистент-съдията, срещу когото тече разследване за удар с лакът към Андрю Робъртсън от Ливърпул – Константин Хацидакис, говори за пръв път след инцидента по време на дербито с Арсенал.

От уикенда досега за родения в Англия с гръцки корени рефер няма назначение за нов двубой и се очаква той да не попада в нарядите на Висшата лига до края на тази кампания. Говорейки пред своя дом в южен Лондон, той сподели: „Каквото се е случило, се е случило. Нищо повече не мога да кажа в този момент, не мога и да говоря за това, което стана“, съобщи той пред събрали се репортери.

Gulliver/GettyImages
76 снимки

Робъртсън потвърди, че лайнсменът му е ударил лакът в лицето след края на първото полувреме, докато се е прибирал към тунела на „Анфийлд“. Вече в социалните мрежи изтекоха видеа, на които ясно се вижда действието на Хацидакис спрямо №26 при мърсисайдци.

След събитието пък редица футболисти на 19-кратния шампион на Англия наобиколиха главния съдия да искат обяснение за случилото се. Заради това Робъртсън дори получи жълт картон. Бившият съдия във Висшата лига – Марк Холси, сподели, че за него Хацидакис трябва да бъде отстранен от съдийството в следващите осем мача, след като е ударил футболист.

Ливърпул и Арсенал пък направиха зрелищно 2:2 в неделния мач помежду им.