Лоши новини долетяха от град Манчестър за шампиона на Англия. „Гражданите” може би ще трябва да се оправят без ключовия си играч – Кевин Де Брюин за първата си среща през 2019 година.

Изпитанието пред хората на Хосеп Гуардиола е повече от тежко, след като приемат на „Етихад” лидера в класирането Ливърпул. Срещата е на 3-и януари, сряда, от 22,00 часа и ще можете да гледате на живо по DIEMA SPORT 2, както онлайн на PLAY DIEMA XTRA и в сайта GONG.BG.

Белгийският национал, който бе избран за играч на сезона в Манчестър Сити, има едва девет мача във всички надпревари с екипа на отбора през този сезон. Де Брюин е измъчван от непрестанни травми, които не му позволяват да разгърне пълния си потенциал.

Последният проблем, който трябваше да преоборва белгиеца, бе мускулен, но информации от Острова гласят, че Кевин Де Брюин няма да вземе участие при визитата на отбора му срещу Саутхемптън. Английският The Mirror дори потвърждава, че липсата на „светците” няма да му спомогне да се завърне за Ливърпул, а напротив – той ще пропусне мача и с мърсисайдци.

Хосеп Гуардиола използва плеймейкъра в последните четири мача, а той игра 70 минути при загубата от Лестър Сити с 1:2, след което бе изваден.

Изданието потвърждава, че усложнението в последната травма на играча ще го извади за нов един месец.