Новият сезон в Англия е все по-близо. На 5-и август се дава началото на кампанията във Висшата лига, а очакванията към отбора на Нюкасъл със сигурност ще бъдат завишени. „Свраките“ обаче поне засега изпитват затруднения с привличането на нови имена, като до този момент бяха закупени бившият страж на Бърнли - Ник Поуп, защитникът Свен Ботман, който пристигна от френския  Лил, и Мат Таргет. Дефанзивният футболист  вече е играч на Нюкасъл, след като през последния сезон игра в състава под наем от Астън Вила. 
 
В тима от североизточна Англия със сигурност желаят да намерят класен централен нападател, но поне на този етап нещата не се получават. Редица топ имена бяха спрягани за трансфер в английския клуб, включително и Кристиано Роналдо, Неймар, Пауло Дибала и други. Според мениджъра на „свраките“ Еди Хау, не бива да се бърза с привличането на нови хора. Решенията трябва да се взимат много внимателно и да се проявява търпение. Бившият мениджър на Борнемут призова феновете да бъдат търпеливи и да не смятат, че всичко се получава толкова лесно.
 
„Много хора  си мислят, че като разполагаме с финансова мощ можем всичко, а това изобщо не е така. Не можем да привлечем най-големите звезди в световния футбол, защото те не желаят да играят в Нюкасъл. Съвсем ясно е, че като клуб трябва да растем и да се развиваме. Смятам, че ще намерим точните футболисти, просто е нужно време. Все пак е важно да се знае, че многото пари не ни правят недосегаеми и нещата няма да се случат с магическа пръчка. Работи се по селекцията и вярвам, че ще успеем и ще имаме един успешен сезон“, каза Хау.