Отборът на Нюкасъл се интересува от крилото на Лийдс Юнайтед Джак Харисън. „Daily Mail“ съобщава, че мениджърът на „свраките“ Еди Хау е готов да даде 20 милиона паунда за бившия футболист на Манчестър Сити, но тази цена не отговаря на сумата, която отборът от Йоркшир би искал за своя играча.

25-годишният футболист се смята за по-рентабилен вариант от звездата на Байер Леверкузен Муса Диаби, който е оценяван на около 60 милиона плюс паунда. Още повече, че „The Telegraph“ твърди, че от Нюкасъл ще се откажат от идеята да привлекат както Диаби, така и нападателя на Реал Сосиедад Александър Исак.

На „Сейнт Джеймсис Парк“ са разочаровани от сумите, които искат „аспирините“ и „баските“ за своите футболисти. Шведският национал Исак се очертаваше като основна цел за Хау, тъй като той иска да подсили атаката на тима. „Свраките“ дори бяха готови да счупят рекорда си като платят за него около 50 милиона паунда. Но Реал Сосиедад отказва да преговаря за сума, по-малка от неговата освобождаваща клауза, която е в размер на 76 милиона паунда.

Подобна е и историята с 23-годишното френско крило Диаби. От Байер Леверкузен искат 60 милиона паунда за звездата си, който също иска да стане и най-добре печелещият играч на „джордитата“.

Смята се, че Нюкасъл все още не изключва възможността за компромис, но последните информации гласят, че няма никакви признаци за напредък по двете сделки от седмици.