Отборът на Нюкасъл Юнайтед е прибавил нападателя на Еспаньол Раул де Томас в списъка си с трансферни цели. Акциите на испанеца скочиха след втория му пореден силен сезон, като Арсенал беше силно свързан с нападателя, който бе оценяван на 60 милиона паунда през януари.

Нежеланието на „артилеристите“ да извадят подобна сума в крайна сметка  им коства място в Шампионската лига през следващия сезон, след като отборът на Микел Артета остана пети и ще играе в Лига Европа. Сега обаче „артилеристите“ привлякоха Габриел Жезус от Манчестър Сити, а Еди Нкетия подписа нов договор, което означава, че трансфер на 27-годишния Де Томас на „Емиратс“ изглежда малко вероятно.

Това оставя вратата отворена за Нюкасъл, който според трансферния специалист Екрем Конур е поставил нападателя в списъка си с нападатели това лято. Привличането на Де Томас обаче няма да е евтино или лесно, като се говори, че откупната му клауза е около 60 милиона паунда. Смята се, че и тимът на Ювентус също проявява интерес.

Де Томас вкара 17 гола в Ла Лига за Еспаньол през миналия сезон. С добрите си изяви той стигна и до националния отбор на Испания, за който вече има 4 мача на сметката си, но без отбелязано попадение.

По-рано се появиха информации, че Нюкасъл се интересува и от нападателя на Реал Сосиедад Александър Исак и са готови да извадят рекордна за клуба сума от 40 милиона паунда.