Тотнъм трябва да изгради отбор, способен да печели турнири и то постоянно, а не да се концентрира единствено върху прекъсването на 16-годишното очакване на спечелването на трофей, смята мениджърът Ангелос Постекоглу.

За последно феновете на Тотнъм видяха тимът да печели трофей през 2008 година в турнира за Купата на лигата, въпреки че лондончани на няколко пъти бяха близо до спечелването на отличие в последните години. Футболистите на Тотнъм достигнаха до финала в Шампионската лига през 2019-а, както за Купата на лигата през 2015-а и 2021 година. Тимът стана и вицешампион във Висшата лига през сезон 2016/2017.

"В клуб като този, не мисля, че спечелването на един трофей би трябвало да е Светият граал", каза Постекоглу преди двубоя от третия кръг на турнира ФА Къп срещу Бърнли тази вечер.

Gulliver/GettyImages
54 снимки

"Би трябвало да създадем отбор и клуб, който да се бори за трофеите всяка година. Не може да цари отчаяние да спечелиш един трофей, защото това лекува всички болки - не ги лекува. Когато спечелиш един, какво ще кажат феновете - Това е достатъчно? Не трябва просто да спечелиш един трофей за следващите 15 или 16 години, тъй като запалянковците ще искат повече", обясни Ангелос Постекоглу.

"Отдаден съм на целта да постигнем успехи с клуба, но това не е отчаян опит за нещо, защото, когато си голям клуб, трябва постоянно да се стремиш към успехите", добави мениджърът на Тотнъм. / БТА