Мениджърът на Тотнъм Ангелос Постекоглу заяви, че класирането за Шампионската лига не е гаранция за прогрес, а той не се тревожи за финансовите последици при пропуснато участие.

През седмицата клубът разкри загуби от 86 милиона паунда за сезон 2022/2023, а Постекоглу беше попитан дали се страхува от затягане на бюджета през следващия трансферен прозорец.

"Моята роля не е да се тревожа за финансовия натиск от това дали ще се класиране за Шампионската лига, а да създам състав, който да може да се противопостави на конкурентите в този турнир и да продължи да напредва във Висшата лига", отговори мениджърът на Тотнъм преди домакинството срещу Нотингам Форест в неделя.

25 снимки

"Колко пари можеш да изкараш не е причината да влезеш в Шампионската лига. Въпросът е какво правиш с тези пари. Дали градиш нещо с тях. Винаги съм казвал, че не става дума за това да имаш пари, а как ги харчиш. Ако имам половината от парите, които някой друг има и ги похарча по-добре, тогава пак мога да го победя", каза още Ангелос Постекоглу.

"Ние не сме банки, а футболни клубове. Не сме финансови институции и не ни измерват според балансите ни в края на годината. Това, което казвам е, че участието в Шампионската лига е страхотно, но дали значи, че ще завършим трети през следващата година? Не. Всъщност вероятно ще направи задачата ни още по-трудна", обясни австралийският специалист.

Тотнъм няма да може да разчита на нападателя Ричарлисон при домакинството срещу Нотингам, но Бренан Джонсън ще бъде на разположение.

Това ще бъде първо гостуване обратно на стадиона на "шпорите" за Нуно Еспирито Санто, който бе уволнен след само четири месеца начело на Тотнъм през ноември 2021 година, а сега води Форест в битката за спасение от изпадане във втора дивизия.

"Честно мога да кажа, че ни чака голямо предизвикателство", добави Постекоглу. / БТА