Мениджърът на Лестър Брендън Роджърс определи стража на Арсенал Аарън Рамсдейл за най-добрия английски вратар в момента. Вчера 23-годишният страж на „топчиите“ за пореден път блесна с изключително спасяване по време на двубоя с „лисиците“, когато през първата част се разтегна и спаси с една ръка силен удар с глава на Харви Барнс. Още в реално време Роджърс не скри изумлението си от спасяването.

„За мен Рамсдейл е най-добрият английски вратар в момента. Мисля, че е топ. Той регистрира огромен прогрес, откакто пристигна в Арсенал. Играе за голям клуб, очакванията към него са различни и мисля, че той се справи с тях много добре. Видяхме по-рано през сезона как подскачаше, но сега има истинско спокойствие в играта му. Играе добре с крака и прави важни спасявания. Това срещу Барнс беше страхотно и с него той запази преднината на Арсенал“, заяви Роджърс след вчерашния двубой на "Емирейтс". 

 
Рамсдейл бе привлечен в Арсенал през лятото на миналата година и бързо се утвърди като титуляр. Той вече дебютира на вратата на "Трите лъва", след като преди това записа 15 за младежкия национален отбор до 21 г.