Нападателят на Тотнъм - Алехо Велис, няма да играе в следващите два месеца поради травма в коляното. Това съобщи мениджърът на "шпорите" Ангелос Постекоглу преди двубоят срещу Бърнли у дома от третия кръг на турнира за Купата на Англия в петък.

20-годишният Велис получи травмата при победата с 3:1 над Борнемут в новогодишната вечер и напусна терена с помощта на медицинския екип на лондончани.

"За съжаление контузията на Алехо е сравнително тежка. Скенерът показа, че ще се възстановява около два месеца. Добрата новината е, че няма да му се налага операция, но връзките му са сериозно увредени", обясни Постекоглу.

Австралийският мениджър на Тотнъм няма да може да разчита на още двама важни играчи - халфа Папе Сар, който е с националния тим на Сенегал на Купата на африканските нации, както и на голмайстора на тима Хюн-мин Сон, който е с Република Корея на Купата на Азия.

Под въпрос за срещата е централният защитник Мики ван де Вен, който не е играл заради травма от 6 ноември. Нидерландецът обаче тренира цяла седмица и е въпрос на време кога отново ще попадне сред титулярите.