Мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино пожела „попътен вятър” на постоянния наставник на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер.

Норвежецът бе назначен официално в четвъртък, като парафира договор за три години с „червените дяволи”.

Почетино бе „горещо” име, което бе спрягано за поста на „Олд Трафорд” след уволнението на Жозе Моуриньо през декември, ала прекрасното представяне на Солскяер му гарантира мястото на мениджърския пост в северозападна Англия.

Почетино говори на брифинг, който предвещава дуела на отбора му срещу Ливърпул на „Анфийлд”. Мачът е на 31-и март от 18,30 часа и можете да го гледате на живо по DIEMA SPORT 2, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA. В сайта GONG.BG ще може да се насладите на богато видеосъдържание от срещата, а също така ще може да четете всичко най-интересно от дуела в Ливърпул.

„Никога не съм говорил за спекулации във времето. Просто сега ще искам да поздравя Оле Гунар Солскяер за назначаването си и да му пожелая всичко най-добро във Ман Юнайтед. Не съм говорил по темата за този отбор, тъй като се изписа много, но нямаше нищо, за което мога да говоря”, стартира аржентинецът.

„Ако не бяха тези спекулации, щяха да бъдат други. Фокусиран съм върху нашата работа”, продължи той.

Мениджърът на „шпорите” потвърди, че за отбора ще липсват Ерик Дайър и Хари Уинкс срещу Ливърпул. Все пак Почетино вярва, че халфът Дайър няма да отсъства дълго.

„Да, Дайър и Уинкс ще бъдат аут. Имат проблеми след националните отбори и ще им е нужно време да се възстановят. Серж Орие също ще липсва. Не знам Дайър колко точно ще отсъства. Може би максимум две седмици. Той тичаше в петък, но няма да прибързваме с обстоятелствата”, анализира Почетино.