Оле Гунар Солскяер бе обявен официално за новия постоянен мениджър на Манчестър Юнайтед на 28-и март. Норвежкият наставник парафира за три години договор с „червените дяволи”, а това стана факт, след като спечели 14 от 19-те си мача начело на клуба. Солскяер замени Жозе Моуриньо през декември изкачи Юнайтед до Топ 4, като предстои утвърждаването на клуба в зона ШЛ до края на сезона.

С оповестяването на контракта на Оле, то следват и въпросите „Какво точно следва за него начело на тима на „Олд Трафорд””.


Придържане или изхвърляне на Алексис

Какво точно ще прави Оле с Алексис Санчес? Чилийският нападател е считан за трансферен провал, откакто пристигна в Юнайтед през януари 2018-а година. Акцентът върху това пада над огромното му възнаграждение, което получава. За разлика от другите футболисти на Юнайтед, само Санчес не успява да се пригоди към новия стил на Оле Гунар Солскяер, като лично мениджърът го посъветва да даде отговор на този въпрос. Два гола в 23 мача през сезона са далеч от необходимото, което трябва да прави играч, който взима по 14 млн. на сезон. Изключително интересно ще е какво ще направи Солскяер с казуса „Алексис”.

Алексис Санчес

източник: Gulliver/GettyImages

Бъдещето на Де Хеа трябва да е РЕАЛният приоритет

Испанският вратар Давид Де Хеа е с изтичащ контракт с отбора през лятото на 2020-а година, а неговите агенти са спрели разговорите за подновяването на договор. Медиите твърдят, че Де Хеа иска чувствително увеличение на заплатата (бел.ред: заради Алексис Санчес), като иска да взима по 500 хиляди паунда седмица, тъй като сегашните 200 хиляди му се виждат малко. И донякъде с право, тъй като Де Хеа е един от главните виновници Юнайтед въобще да е в борбата за зона ШЛ след това, което се случи под ръководството на Жозе Моуриньо. Солскяер трябва да даде всичко от себе си, за да предотврати мислите на Де Хеа да отидат изцяло към Реал Мадрид, който е №1, ако се стигне до трансфер на испанеца.

Давид Де Хеа

източник: Gulliver/GettyImages


„Ухажването” на Пол Погба

Пол Погба е друг крайъгълен камък, който трябва Солскяер да придържа да се чувства комфортно. Енигматичният французин е считан за играч, който може да ти промени изхода на всеки двубой и играе прекрасно, откак отборът е воден от Солскяер и асистентът му Майк Филан. Ако даде на Погба нужната свобода и отношение, то французинът ще допринесе на отбора цялата си класа. Ако обаче Погба усети някакъв проблем, веднага ще се усети. Солскяер е нужно да продължи да се справя с нрава на Погба, показвайки му любов и яснота при стила на Юнайтед, за да може отборът да се бори за нещо съществено през новия сезон.

Екстравагантните прически на Пол Погба

източник: Gulliver/Getty Images


Време е за разчистване:

Перманентното назначаване на Солскяер е сигнал, че някои футболисти на Манчестър Юнайтед със сигурност ще си тръгнат. Босът на отбора ще иска да освободи финанси за нповия футболисти, като това значи, че почти на 100% през лятото клубът ще се раздели с Антонио Валенсия, Матео Дармиан и Маркос Рохо. Ерик Баи е друг футболист, чието бъдеще е под въпрос, след като Крис Смолинг и Фил Джоунс парафираха новите си договори.

Въпросите около защитата на отбора трябва да паднат

Ако счетем, че Антонио Валенсия ще напусне, Юнайтед със сигурност ще е на пазара за търсене на нов десен бек. Доверието на мениджъра върху Диого Далот не е на най-високо ниво, тъй като той не може да намери сигурно титулярно място в състава. Въпреки това Далот се представя чудесно под ръководството на новия бос, но ако се вземе на предвид, че Ашли Йънг навършва 34 години, а Далот е на 20, то със сигурност ще трябва да има подсилване в тази зона на терена.

Юнайтед е свързван с футболиста на Монако Джибрил Сидибе, бекът на Ювентус Жоао Кансело, както и футболистът на Милан Давиде Калабрия, но все пак най-вероятно изглежда футболистът на Кристъл Палас Аарон-Уан Бисака да се присъедини към отбора на Солскяер.


Още по темата:

Договорът е факт, Солскяер подписа с Юнайтед за три години!