Легендарният вратар на Манчестър Юнайтед Петер Шмайхел адмирира клуба за „смелостта” да назначат Оле Гунар Солскяер за постоянен мениджър на отбора. Юнайтед оповести новината по-рано в четвъртък, че бившият нападател на отбора ще води Ман Юнайтед в следващите три години. Откакто е начело на „червените дяволи”, Оле Гунар Солскяер има 14 победи в 19 мача, след като наследи Жозе Моуриньо през декември.

„Адмирирам клуба за показаната смелост да назначат Солскяер”, сподели Шмайхел, който бе съотборник с норвежеца на „Олд Трафорд”. „Смятам, че това е най-доброто решение и е чудесна възможност Юнайтед да се развие още повече”, продължи датчанинът.

Солскяер беше наставник на Молде, но след предложението от английския клуб веднага се присъедини към отбора в края на 2018-а година.

„Като фен на Манчестър Юнайтед, мога да потвърдя, че това е чудесно решение. Той ни предостави за кратък период от време много хубави неща, които не бяхме виждали от доста отдавна. Сега е вълнуващо да гледаш Манчестър Юнайтед. Всички играчи се представят великолепно под неговото ръководство, а не го правиха така при предишните мениджъри”, коментира още Петър Шмайхел.


Още по темата:

Официално: Солскяер е постоянният треньор на Юнайтед

Какво слевда за Оле оттук насетне?

 

Невил: Сега Юнайтед трябва да подкрепи мениджъра си