Оле Гунар Солскяер официално подписа тригодишен договор с Манчестър Юнайтед и ще бъде постоянен мениджър на клуба.

Както е известно, Оле водеше Юнайтед с временен договор до края на сезона, след като застана начело на отбора през декември 2018, когато бе уволнен Жозе Моуриньо.

Солскяер стана първият мениджър в историята на клуба, спечелил първите си шест срещи в първенството. Под неговото ръководство отборът записа само една загуба в 13 мача в Премиър лийг. Освен това Манчестър Юнайтед успя да елиминира Пари Сен Жермен и да се класира за 1/4-финалите на Шампионската лига.

Норвежецът си постави високи цели, както и досега, и е убеден, че развитието на "червените дяволи" ще продължи.

 „От първия ден, в който пристигнах, се почувствах като у дома си в този специален клуб. За мен беше чест да бъда играч на Манчестър Юнайтед и след това да стартирам треньорската си кариера тук. За мен последните няколко месеца представляват фантастичен опит и аз искам да благодаря на всички останали треньори, на играчите и на щаба за работата, която свършихме досега. Това е работата, за която винаги съм мечтал", заяви Солскяер

"Знам какви са очакванията към него и към клуб като Манчестър Юнайтед. Едно от най-големите ми предизвикателства ще бъде да опитам да развия още повече настоящия състав, който е изпълнен с потенциал. Работим заедно вече три месеца и смятам, че подобрението е видимо. Когато пристигнах на "Олд Трафорд" изоставахме с 11 точки от Топ 4, а сега имаме възможност не само да завършим там, а и на третото място", добави той. 

"Разбира се, че вярвам, че имаме шанс да спечелим Шампионска лига. Да, ще бъде трудно, но и преди сме преодолявали такива ситуации", продължи мениджърът на Манчестър Юнайтед.

"Ще работим стъпка по стъпка, за да вдигнем титлата, но няма как за една нощ да настигнем водещите отбори. Надявам се Майк Фелън да остане в Юнайтед. Той беше и ключова част от разговорите, които проведох с клуба. Изразих мнението си и се надявам, че ще се разберат. Не искам промени и се дано щабът да остане същият. Винаги ще бъда позитивно настроен. Надявам се да донеса на феновете много хубави спомени", каза още Солскяер.

Гледай "Лигата на джентълмените" всеки понеделник и четвъртък!

Включи се във всички анализи и прогнози за предстоящите мачове от английската висша лига => https://www.facebook.com/ligatanadjentulmenite